Friday, March 12, 2010

lesen malaysia - lesen jepun

sebelum aku g amek lesen ni, ramai je aku dgr member2 yg dah pernah amek, ada smpi 5x, ada 4x & yg paling power pun 2x je. Np la xde org lepas masa 1st time. Pelik aku. Jd aku pun cube la. haha ... mmg btl, 1st time mmg xleh. walaupun kte dh tau track. still xleh. klu aku sbb cuak sgt, nk pijak paddle clutch tu xstabil. huhu ... time kat cni br la nmpak org jepun tu tegas gler. hampeh btl ....

demi nak amek lesen ni, mula2 kte kena translate lesen malaysia ke dlm bahasa jepun, nak buat sendiri mmg susah, jd g la hantar kat tmpt nama JAF.

2010/03/01-translate lesen = 3000yen

2010/03/02-1st time = cuak sgt smpi tersalah masuk lane org (failed) - 2400yen

2010/03/04-2nd time = bwk kete mcm dah trasa ok tp xbwk passport plak. (failed) - 2400yen

2010/03/09-3rd time=complete the track tp xlepas jgk.huhu.org tu kata bg signal lmbt sgt & time tmpt patut laju aku xlaju. (failed) - 2400yen
2010/03/11-4th time=Complete the track. Alhamdulillah die xkomen byk. Die just kata drive carefully kat jepun(passed) -2400yen

total = 11hari - 14700yen telah ku habiskan utk tukar lesen =) alhamdullilah akhirnye berjaya.

Oh ya, masa aku kat sana on the last day tu, aku ada borak dgn mamat pakistan ni, die lulus jgk time tu, die dah 8x br lulus, dia cter ada member die dah 17x , xlulus jgk. time tu bersyukur gler aku dgr. Moga2 mamat pakistan yg xlulus tu lulus.huhu.amin

3 comments:

  1. omedetopp..!!anzenn ni untennshite ne..!!

    ReplyDelete
  2. Tumpang tanya lesen mesia ko full ke p? mensetsu dia susah x>?

    ReplyDelete