Friday, November 6, 2009

okonomiyaki =)




klu dok jepun, tp xmkn okonomiyaki, perghh, satu kerugian yg nyata. sbb klu dah blk mesia xjumpa dh, walaupn nak buatnye mcm senang je.tp feeling mkn dlm kdi tu sendiri mmg masyuk.huhu. okonomiyaki ni makanan jepun ala2 takoyaki,cume bentuk die xbulat mcm bola, mcm lempeng or pancake or telur dadar je bentuk die. Ni kre 1st time aku mkn okonomiyaki la, sbb 1st time g, so ktorng xde la order byk. takot xhbs.n takot xsedap. tp disebabkn lapor, kejap gler dah bes.n sedap plak tu. tp kejap je dah lapar blk.huhu... ditmbah ag suhu kat jepun ni dh makin menyejuk.huhu....




ktorng dtg2, xtau pape.nk order mcm ne xtau.nk masak mcm ne pun xtau. nsb bek makcik [mcm tauke kedai pn ada] die la explain sume benda. kte ni muslim, so okonomiyaki yg bleh dipilih menjadi terhad la.asalkan xde daging. ok la kn. so, ktorng order la 3 . satu chess, satu udang, satu ag mix seafood rasanye. so, dtgla ketiga2 benda yg ktorng order td dlm 3 mangkong berlainan. gaul dgn tlor. then masak. tuje ... senang kn.n mkn . hehe ... klu time lapor mmg sedap. korang tgk la gambar ni ye.itadakimasu.

4 comments:

  1. pnye lame x update, update2 jer, cite psl mkn (_ _!!

    ReplyDelete
  2. pjai mmg...makin gempal la ko pjai...igtkan g jepun leh diet...tp belsah mkn cam same jek...

    neway...bes2..ko x nak bawa balik mesia ke??tingin nak makan gak..

    -hadi, janggut-

    ReplyDelete
  3. nak jugak!kt gyotoku nk cari kt mana ek.hnn..malasnya nk jalan~

    p/s:knapa stiap li nk post comment mst ade word verification tu,xbole disable ke?

    ReplyDelete